Wat is een Blow Job

7 jan 2021 | Sexualiteit

Het is eigenlijk best een vreemd woord; een blow job. Want hoewel blazen natuurlijk best erotisch kan zijn betekent ‘een blow job geven’ natuurlijk pijpen oftewel het oraal bevredigen van een man. En daar heeft blazen niet zoveel mee te maken, of wel?

Waar het woord blow job precies vandaan komt is niet helemaal zeker. Volgens de website Faqt zijn er verschillende theorieën. Zo zou het een verbastering zijn van het woord ‘below’ oftewel ‘daar beneden’. Maar er is ook een theorie dat de term afstamt van de fallusvormige fluitjes van de Londense politie, en op een fluitje blaas je natuurlijk. Dat de term iets met muziek en muziekinstrumenten te maken zou hebben lijkt het meest voor de hand liggend, aangezien er ook een theorie is die stelt dat de term ontstaan is in de jazzwereld. Bekende artiesten bliezen op hun trompet en kregen daarna een blow job van hun groupies.

Of zou het toch iets te maken hebben met de uitdrukking ‘blowing of steam’ oftwel, even stoom afblazen. Zo’n mannelijk orgasme blaast er natuurlijk ook best krachtig uit. Hoe we dan ook aan deze term komen, wat een blow job nou precies is en hoe je dat het beste kunt doen, lees je hieronder.

Wat is een blow job

Bij een blow job gebruik je je mond, lippen en tong om de penis te stimuleren. Dit noem je ook wel orale bevrediging of pijpen en het betekent dat je de penis likt, eraan zuigt, kusjes geeft of helemaal in de mond neemt. Eventueel kun je ook de ballen en het gebied rondom de penis zoals het perineum en de binnenkant van de bovenbenen met je mond stimuleren.

Hoe geef je een goede blow job

Allereerst is het goed om hier nog maar weer eens op te merken dat seksuele beleving erg persoonlijk is en zeer kan verschillen per persoon. Als je wilt weten hoe je iemand het beste oraal kunt bevredigen kun je daar eigenlijk alleen maar achter komen door het te vragen, of door het gewoon uit te proberen en goed te luisteren en kijken naar de reactie van je partner, zodat je kunt aflezen of hij het prettig vindt. Dat gezegd hebbende zijn er wel een aantal dingen die over het algemeen bij veel mannen in de smaak vallen en een aantal dingen die doorgaans als minder prettig ervaren worden. Hieronder lees je een aantal do’s en dont’s.

Geniet zelf ook van de blow job

Het is niet de bedoeling dat je tijdens de seks of het voorspel iets tegen je zin doet. Dat geldt dus ook voor pijpen. Als jij dat niet wilt doen, dan doe je het simpelweg niet. Als je hier met je partner over praat zal hij dat wellicht jammer vinden, maar voor de ontvanger van orale bevrediging is het ook belangrijk en zelfs extra opwindend om te weten en merken dat jij er ook van geniet om het te geven.

Begin de blow job langzaam

We vergeten weleens dat mannen net zo gevoelig zijn als vrouwen, als het gaat om de erogene zones. Begin een blow job dan ook niet door direct de penis in de mond te nemen, maar start rustig met zachte vlinderkusjes. Zorg ervoor dat zowel je mond als je lippen goed vochtig zijn en lik speels aan de eikel en de schacht. Hou er rekening mee dat het topje en het toompje zeer gevoelig zijn en dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. Als je begint met zuigen doe dit dan ook niet met de intensiteit van een stofzuiger, maar eerder alsof je zachtjes op een lolly zuigt.

Bij een blow job horen geen tanden

De huid van de penis is niet alleen erg gevoelig, maar ook kwetsbaar. Let er daarom bij het geven van een blow job goed op dat je je tanden niet gebruikt. Dit vinden de meeste mannen namelijk geen prettig gevoel en het kan zelfs tot verwondingen leiden. Wanneer je mond en lippen goed nat zijn kun je dit makkelijker voorkomen, want de truc is namelijk om je lippen om je tanden te vouwen. Als je nog nooit hebt gepijpt vergt dit misschien even wat oefening.

Zo voelt een blow job minder als een ‘klus’

Net als bij elke seksuele handeling is het prettig als alles een beetje hygiënisch is. Dit gaat vooral op als het om orale seks gaat. Want iedereen heeft zijn eigen geurtje, en daar is helemaal niets mis mee, sterker nog die eigen geurtjes vinden we juist bewust of onbewust extra opwindend. Maar je wilt liever geen smegma, of urinesmaakje in je mond natuurlijk. Als de penis lekker ‘fris’ is zal een blow job voor de uitvoerende partij ook een stuk fijner zijn. Ben je nog niet zo ervaren met het geven van een blow job, maak het jezelf dan makkelijk en kies voor een comfortabele houding, bijvoorbeeld door op je knieën tussen zijn benen te gaan zitten terwijl hij op zijn rug ligt. Het is bovendien helemaal geen schande om af te wisselen en je mond en kaak even rust te gunnen. Neem het dan gewoon over met je handen tot je er weer klaar voor bent.

Gebruik bij een blow job ook je handen

Het is dan wel orale seks, maar dat betekent natuurlijk niet dat je handen niet mee mogen doen. Sterker nog, door je handen erbij te gebruiken maak je het alleen nog maar opwindender. Je kunt voorzichtig de ballen masseren, of lichte druk uitoefenen op het perineum. Je kunt zachtjes en voorzichtig een beetje knijpen net onder de eikel. Hierdoor wordt deze nog gevoeliger. Heb je een gevoelig kokhalsreflex en kost het je moeite om de penis iets verder in je mond te nemen, dan kun je je handen als een soort verlengstuk van je mond gebruiken, door ze lekker nat te maken en om de schacht heen te vouwen. Op deze manier voelt het net alsof je de penis dieper in je mond hebt dan werkelijk het geval is.

Verschillende blow job technieken

Heb je het geven van een blow job een beetje onder de knie? Dan is het leuk om een beetje te variëren wanneer je orale seks hebt. Er zijn een heleboel verschillende technieken die je kunt gebruiken tijdens het pijpen. Zo heb je ‘het ijsje’, waarbij je je uitleeft op de penis alsof je in een snikhete zomer aan een lekker verfrissend ijsje likt. Bij een andere blow job- techniek gebruik je de penis als een lippenstift, waarbij je de eikel sensueel over je vochtige lippen beweegt, alsof je je lippen van een mooi kleurtje voorziet. Dan heb je nog een techniek die ‘ploppen’ heet, waarbij je de penis in en uit je mond laat glijden, waarbij je de eikel steeds tegen de binnenkant van je wang laat komen, en zo nu en dan je hoofd snel terugtrekt waardoor de penis er uit ‘plopt’. Bij ‘de kolibrie’ laat je je tong razendsnel over de gevoelige plekjes van de penis fladderen. En dan is er nog de beruchte term ‘deep throaten’ waarbij je probeert om de penis zo ver mogelijk in de mond te nemen. Zo ver dat hij bijna tot achter in je keel komt. Deze blow job variant is nog best een uitdaging want de kans dat je kokhalsreflex hierdoor wordt geactiveerd is behoorlijk groot. Wil je dit toch proberen blijf dan rustig in- en uitademen door je neus, begin rustig aan en ga steeds iets verder en stop vooral wanneer je het niet meer prettig vindt.

Handige standjes voor een blow job

Wanneer je nog niet heel veel ervaring hebt met het geven van een blow job dan is het eenvoudigste standje een aanrader. Hierbij ligt de man op zijn rug en zit of lig jij tussen zijn benen. Hierbij heb jij de controle over hoe ver je de penis in je mond neemt en hoe je het wilt aanpakken. Dit kun je ook doen terwijl de man op zijn zij ligt, al is dat al wat lastiger. Een andere optie is dat de man zit, op een stoel, de rand van het bed of de bank, en dat jij op je knieën voor hem zit. Een blow job terwijl de man staat en jij op je knieën voor hem zit is natuurlijk ook een goede optie. Wil je tegelijkertijd genieten van orale seks? Dan ga je voor standje 69 of een variant daarop. Gebruik je fantasie en creativiteit en probeer vooral uit wat voor jullie het beste werkt.

Klaarkomen tijdens een blow job?

Hoewel het niet altijd van te voren besproken wordt kan het wel handig zijn om te weten welke verwachtingen je van elkaar hebt en wat wel en niet gewaardeerd wordt. Wil je niet dat je partner klaarkomt in je mond? Zijn er dingen die je niet prettig vindt? Geef het van te voren of tijdens de blow job gewoon aan.

Een veilige blow job

Ook bij orale seks is er een risico dat je een SOA oploopt. Heb je een vaste, trouwe partner en ben je allebei getest dan kun je ervoor kiezen om zonder condoom te pijpen. In alle andere gevallen is het verstandig om een condoom te gebruiken, zodat je zeker weet dat je beschermd bent.