Werk buiten de deur, en zelf eten en drinken mee? Lekkere tips!

14 okt 2022 | Eten & Drinken

Het is steeds gebruikelijker geworden om eten en drinken tijdens werktijd te kopen. In de bedrijfskantine bijvoorbeeld, om maar iets te noemen. Maar wat is er eigenlijk mis met gewoon zelf eten en drinken meenemen? Het is vaak gezonder, goedkoper en als je een beetje je best doet zelfs lekkerder! Hier kun je aan denken om mee te brengen.

 

Koffie

Op sommige werkplekken kun je gratis koffie pakken. Maar dat is lang niet overal zo. Of misschien nog wel erger: de koffie uit het automaat is echt helemaal niet smaakvol. Neem daarom lekker koffie van thuis mee! Stop het in een thermosfles, zodat het in ieder geval een paar uur warm blijft. Op die manier kun je gewoon je favoriete koffie drinken tijdens werktijd! Denk aan koffie van Dolce Gusto: lekker voor iedere dag.

 

Koude drank

Naast warme drank heb je gedurende de dag misschien ook wel trek in iets koels. Water is er meestal gewoon uit de kraan te halen, al kun je het uiteraard ook zelf meenemen. Een ander idee? Neem iets met meer smaak mee, zoals limonade. Of stop munt en schijfjes citroen in je fles water, zodat het meer smaak krijgt. Goede thermosflessen zijn niet alleen bedoeld om het drinken dat je meeneemt warm te houden, maar het werkt ook andersom: gebruik zo’n fles net zo goed om je drinken juist koel te houden. Ideaal!

 

Hartige lunch

Meestal kun je met name besparen door zelf lunch mee te nemen naar je werk. Een simpele boterham met beleg volstaat, als je niet veeleisend bent. Maar als je moet toekijken hoe je collega’s van allerlei luxe belegde broodjes uit de kantine genieten, heb je misschien toch weer de neiging om iets te kopen. Pak daarom zelf ook uit! Neem wat groente mee, zoals tomaatjes. Stop niet alleen kaas op je brood, maar doe er wat mosterd bij. Breng een salade mee, of restjes van het avondeten van de dag ervoor. Dat smaakt al een stuk beter.

 

Zoete lunch

Houd je ook van wat zoetigheid bij je lunch? Ook dit kun je meebrengen. Denk aan een boterham met chocoladepasta – altijd een goed idee. Ga voor aardbeien op brood. Of bereid ’s ochtends een zoete omelet, die je ook koud kunt eten.

 

Noten

We gaan door naar de snacks! Aan enkel een lunch heb je immers niet iedere dag genoeg. Noten zijn vullend, smaakvol en zitten boordevol goede voedingsstoffen. Die kun je dus meenemen in je favoriete soort.

 

Mueslireep

Een mueslireep smaakt lekker en is voedend. Daar heb je echt iets aan tijdens je werkdag! Kies trouwens voor een mueslireep met zo min mogelijk suiker om een goede keuze te maken. Of maak mueslirepen zelf thuis: het is eenvoudiger dan je denkt! Zo smaakt het eten dat je meebrengt pas écht goed.

 

Fruit

Tot slot: breng fruit mee! Gezond en hartstikke lekker. Het is handig om voor praktisch fruit te kiezen, zoals een appel, banaan of peer. Dat peuzel je zo op. Eet smakelijk!