Wat is men’s underwear?

13 feb 2023 | Gezondheid

Mens underwear, ofwel mannen ondergoed is kleding die je als man onder je gewone kleding draagt. Ondergoed is de eerste laag kleding, welke direct in contact met de huid staat. Hierdoor is het materiaal van de keuze voor je ondergoed een van de belangrijkste criteria bij het kopen van het ondergoed.

Variaties

Ondergoed is naast belangrijk voor de hygiëne, vaak ook een extra ondersteuning op plekken waar dat nodig is. Heren onderbroeken zijn er tegenwoordig in tal van verschillende soorten en variaties, van een stoere, losse boxershort tot speedo tot de mannen string.

Geschiedenis

Hoewel mannen zich een paar decennia geleden nog tevreden moesten stellen met een grote eenvoudige witte slip zonder pasvorm. Veranderde de slobber slip langzamerhand tot kleinere en modernere modellen en ontstond uiteindelijk de American Boxershort, welke gebaseerd is op de shorts die boxers in een boxring dragen. Hoewel boxershorts nu niet meer weg te denken zijn in mens underwear, werd dit type ondergoed de eerste jaren na de introductie zeker niet door veel mannen gewaardeerd. Dit kwam voornamelijk doordat de mannen moesten wennen aan het losse model.

Kies voor comfort

Mannenlichamen zijn er in allerlei vormen en maten, daar wordt door de onderbroeken industrie gelukkig ook op ingespeeld. Dus ben je opzoek naar het meest comfortabele mannen ondergoed? Zorg er dan voor dat je ondergoed niet te strak zit of te ver omhoog kruipt. Een goede indicatie van mannen ondergoed dat te klein of te strak is, is wanneer je testikels pijnlijk aanvoelen of gevoelig zijn. Dus zorg voor de juiste maat en pasvorm en kies voor een materiaal wat jij lekker aan vind voelen op de blote huid. Zo is er ondergoed te vinden van satijn, zijde of katoen, stoffen die allemaal erg zacht aanvoelen en een groot draagcomfort hebben.

Probeer iets nieuws

Onderzoek heeft uitgewezen dat een meerderheid van de mannen hun hele leven hetzelfde en vaak onjuiste ondergoed draagt. Wil jij niet bij deze meerderheid horen? Stap dan eens een mens underwear winkel binnen, vraag advies en probeer een aantal verschillende merken en modellen uit en ontdek de perfecte pasvorm voor jou!

Ga voor duurzaam!

Wil je graag een steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor duurzaam ondergoed. Hiervoor is de keuze van de stof het belangrijkst. Voor duurzaam ondergoed is het van belang dat de stof van een plant is gemaakt. Maar ook stoffen met een plant als basis, hoeven niet altijd duurzaam te zijn. Zo is bijvoorbeeld niet alle gebruikte katoen duurzaam, hoewel katoen wel van een plant komt. Dit komt door de kwetsbaarheid van katoen. Deze plant is erg kwetsbaar voor insecten en weersinvloeden, en om die reden worden bij de productie ervan vaak veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Wat uiteraard niet goed voor het milieu is en ook niet voor werknemers op de plantages.

Biologisch katoen

Dus let bij de aanschaf van je ondergoed op het soort katoen wat gebruikt is. Staat er biologisch katoen op het label? Dan zit je goed! Hierbij worden namelijk geen bestrijdingsmiddelen maar insecten ingezet voor het bestrijden van andere schadelijke insecten. En bij duurzaam katoen wordt geen kunstmatige beregening gebruikt maar natuurlijk verkregen hemelwater. Stukken beter voor het milieu dus!