Wat is: Je tuin zomerklaar maken?

9 jun 2022 | Wonen

tuinklaar

Waar bij de één het onkruid nog tot onder de vensterbank staat, heeft de ander de tuin er al weer strak bij liggen voor deze zomer. Door ervoor te zorgen, dat jij je tuin aan het einde van het seizoen al voorbereid op de volgende lente, zal je merken dat je doorgaans een stuk sneller klaar bent, dan wanneer je alles aan laat komen tot op het laatste moment. Wanneer je dan toch liever alles in één keer doet, dan is het zaak dat je zorgvuldig te werk gaat. Vooral in het voorjaar, wanneer alles nog ontzettend kwetsbaar is, kun je ontzettend veel kapot maken. Wil jij je tuin er deze zomer ook weer strak bij hebben liggen, zorg er dan voor dat je de volgende stappen zorgvuldig uitvoert.

Gras

Bestaat jouw tuin voor een deel of misschien wel volledig uit gras, dan is dit het moment om hier eens kritisch naar te kijken. Vooral gedurende de wintermaanden heeft je gazon het nodige te lijden gehad, dus is het tijd de boel te maaien en kritisch te kijken naar de kwaliteit van je grasmat. Misschien kun je eenvoudig met wat graszaad de kale plekken opnieuw inzaaien, maar lukt dit niet, dan is vaak de enige oplossing het plaatsen van één of meerdere nieuwe stroken gras. Deze banen kunnen aardig oplopen qua gewicht, met de fiets is het dus geen optie. Beschik je niet over een auto, dan kun je ook voor één dag een auto huren Rotterdam. Zo kun je het eenvoudig ophalen, naar je huis brengen om vervolgens in te passen. Geef het vervolgens goed water, zodat de wortels de kans hebben om hun weg te vinden naar de bodem.

Gras

Onkruid

Wanneer de zon eenmaal begint te schijnen en het kwik de tien graden passeert, schiet het onkruid uit de grond. De kans dat jouw tuin inmiddels is bezaaid met de nodige ongewenste bloemen en stengels is wanneer je in het voorjaar begint relatief groot. Door deze allemaal te verwijderen, zorg je niet alleen voor een mooiere tuin, maar is het ook beter voor de rest van je planten bloemen. Onkruid trekt namelijk zonder dat je het doorhebt, de voeding voor je andere wel gewenste bloemen en planten uit de bodem. Voor wie wel eens op vakantie is geweest naar de Antillen, zal hebben gemerkt dat het klimaat hier dusdanig is, dat onkruid bijna niet aanwezig is. Vooral wanneer je hebt gekozen voor een auto huren Aruba, zal je zien dat zowel de binnenlanden als rondom de kust weinig tot geen onkruid te zien valt.

onkruid

Snoeien

Wanneer je een tuin vol hebt met allerlei prachtige bloemen en planten, is het noodzaken deze voor het zomerseizoen begint te snoeien. Wanneer je dit niet doet, dan zal je merken dat ze een stuk minder mooi tot hun recht komen. Door te snoeien in de zomer, geef je de planten en bloemen de kans om helemaal tot bloei te komen. Beschik je niet over het juiste gereedschap, dan kun je dit eenvoudig huren. Net als online een auto huren, kan dit ook voor een snoeischaar of schoffel.

snoeien