Wat is een voordelige manier van private lease?

27 jan 2023 | Mobiliteit

Veel mensen kunnen niet meer zonder auto: je neemt de wagen naar je werk, je brengt je kinderen er mee naar school en je gaat er mee op vakantie. Nu de brandstofprijzen zo gigantisch gestegen zijn, begint de auto zwaar op de balans te drukken. Betekent dit dat het beter is om je wagen van de hand te doen? Welnee! Er zijn heel andere manieren om te zorgen dat je de kosten van je auto onder controle kunt houden. Wij laten je graag meer zien over leasen. Dit is een heel goede manier om te zorgen dat je niet overrompeld wordt door kosten die je niet kunt betalen. Wil je ook duurzaam rijden? Dan is een private lease elektrische auto alles wat je nodig hebt.

Wat is leasen?

Vroeger kon je alleen een auto kopen. Dat betekende dat je een groot bedrag moest sparen om je auto mee te kunnen aankopen. Alleen in dat geval is private lease al interessant. Met leasen koop je de wagen namelijk niet, maar gebruik je hem gedurende een van tevoren afgesproken termijn. Doorgaans is dit een aantal jaar. Je betaalt vervolgens per maand een vast bedrag voor het gebruik van je wagen. Bij deze kosten zitten ook reeds de kosten die je moet maken om je auto te laten controleren voor bijvoorbeeld de jaarlijkse keuring. Vertoont je wagen mankementen? Dan worden deze bijna altijd vergoed zodat jij niet bang hoeft te zijn dat je door een enorme rekening verrast wordt. Je rijdt dus niet alleen in een goede auto, je vermijdt met leasen ook een groot aantal kostenposten. Dat is toch heerlijk in tijden waarin het leven alsmaar duurder wordt?

Elektrisch leasen is de toekomst

Wanneer je duurzaam wilt rijden, kun je ook een elektrische auto leasen. Dit maakt duurzaam rijden voor heel veel mensen ineens toegankelijk want een elektrische auto kan een grote investering zijn. Je kunt kiezen uit diverse modellen die allen met hun eigen prijskaartje komen. Wil je gaan voor dé elektrische wagen? Kies dan voor een Tesla. Met deze auto rij je vorstelijk want je actieradius is maar liefst 570 kilometer. Gebruik je je wagen niet heel intensief? Dan kun je ook gaan voor een Dacia Spring. Deze wagen is heel geschikt voor de kortere afstanden maar rijdt nog altijd uiterst comfortabel.

Zo geregeld

Als je graag wilt leasen, dan hoef je enkel even contact op te nemen met Univé. Hier kun je bekijken welke wagens er allemaal beschikbaar zijn en je kunt je ook laten voorlichten over welke wagens het beste bij jouw budget passen. Heb je de perfecte auto gevonden? Dan kun je het leasecontract gelijk afsluiten. Zo kun je al heel snel in je nieuwe wagen de weg op. Wij wensen je een heel fijne rit!