Wat is een volumepoeder?

23 jun 2023 | Gezondheid

Volumepoeder staat ook wel bekend als een volumizing powder of texturizing poeder. Het is een hulpmiddel wat extra volume en textuur geeft aan het haar. Volumepoeder zorgt ervoor dat fijn of futloos haar meer body en lift krijgt. In deze blog gaan we je alles vertellen over volumepoeder!

Voor wie is volumepoeder geschikt?

Volumepoeder wordt vooral gebruikt door mensen met fijn haar, het helpt namelijk bij het creëren van meer body en volume. De poeder helpt het haar vanaf de wortels meer op te tillen en meer volume te creëren. Ook voor futloos haar is volumepoeder een must: slap haar wat langs je gezicht hangt is verleden tijd. De volume poeder geeft het haar textuur en lift, waardoor het er voller en levendiger uitziet. Bij dunner wordend haar helpt volumepoeder bij het creëren van een voller ogende look. Voor mensen met kort haar kan volumepoeder ook nuttig zijn, om textuur en definitie toe te voegen. Tot slot is volumepoeder een geweldig item bij updo’s en styling. Het geeft namelijk meer grip, waardoor de style langer blijft zitten.

Hoe werkt volumepoeder?

Om de volume, textuur & body aan het haar toe te voegen, bevat volumepoeder een aantal ingrediënten om dit te kunnen bewerkstelligen. Zo bevat volumepoeder vaak ingrediënten om overtollig vet te absorberen, zoals zetmeel of klei. Daarnaast heeft de volumepoeder een lichtgewicht textuur, voor een liftend effect. Volumepoeder maakt het haar stugger, wat zorgt voor grip en textuur.

Hoe gebruik je een volumepoeder?

Met volumepoeder heb jij in een handomdraai meer volume in het haar! Zo gebruik je volumepoeder:

 1. Gebruik volumepoeder op droog haar. Dan kan de volumepoeder het beste hechten.
 2. Schud de poeder, zodat dit goed gemengd is voordat je het aanbrengt.
 3. Verdeel het haar in secties, of til het haar in secties op en breng de poeder aan bij de haaraanzet. Je kunt ook wat volumepoeder op je handen aanbrengen, op de kop gaan staan vanaf de hoofdhuid door je haren strijken.
 4. Masseer de poeder in het haar. Focus hierbij vooral op de haaraanzet en niet op de hoofdhuid.
 5. Voor meer grip in de lengtes, verdeel de poeder door het haar. Zo creëer je ook volume en textuur door het hele haar.
 6. Style het haar zoals gewenst.

Wat is het resultaat van een volumepoeder?

Het resultaat kan variëren, dit hangt af van de haartype, hoeveelheid product en de stylingtechniek. Je kunt beter eerst starten met een beetje volumepoeder, zodat je het kunt opbouwen als dat nodig is. Over het algemeen is het resultaat van volumepoeder een voller, volumineuzer uitziend kapsel met meer body, lift en textuur. Het haar krijgt meer volume bij de haaraanzet, waardoor het haar vanaf de haaraanzet al gelift wordt. Dit is ideaal voor mensen met fijn haar wat snel plat langs het gezicht valt. Daarnaast geeft volumepoeder meer grip en textuur aan haarstylen, waardoor het langer blijft zitten. De poeder absorbeert overtollig vet en talg, waardoor het ook helpt tegen vetheid. Tot slot zorgt de poeder voor een matte afwerking.

Wil jij het beste resultaat halen en een boost aan volume? Bekijk dan eens de Dust It van Schwarzkopf Professional. Deze matterende volumepoeder heeft een sterke hold, die direct volume en lift geeft vanaf de haaraanzet. De volumepoeder zorgt voor een matte finish en fijne haargrip. Ben je op zoek naar een zachtere textuur die het haar voller maakt, dan is de Soft Dust een topper voor jou. Dit behoudt ook de glans in het haar en geeft een zachte grip.

Wat doet een volumepoeder met je haar?

Kort samengevat, doet volumepoeder dit met jouw haar:

 • Creëert volume
 • Geeft textuur en grip
 • Absorbeert overtollig vet
 • Matte afwerking
 • Maakt het haar stug