Wat is een regenjas?

27 sep 2023 | Media

Een regenjas is een kledingstuk dat wordt gedragen over de normale kleding om te voorkomen dat je nat wordt. Ideaal dus om er in een land als Nederland, waar de kans op regen het grootste deel van het jaar best groot is, één te hebben. Toch zijn er wel verschillen in het type regenjas en ook de kwaliteit. Zo zul je begrijpen dat een lange regenjas bijvoorbeeld voor kinderen die veel buitenspelen niet heel handig is, terwijl dit voor volwassenen prima kan. Ook moet je er rekening mee houden dat niet alle jassen dezelfde kwaliteit hebben en er dus een verschil is tussen een jas die volledig waterafstotend is of een jas die bij een flinke regenbui wel wat druppels doorlaat. In dit artikelen bespreken we daarom alle ins- en outs van de regenjas met je.

Waarom zou je een regenjas dragen?

Het lijkt een retorische vraag, maar toch is het goed hier even bij stil te staan. Uiteraard wordt een regenjas gedragen om je droog te houden wanneer het regent, maar is dit niet het enige waarom het aan te raden is er een aan de kapstok te hebben hangen. Doordat deze jassen gemaakt zijn van waterafstotend materiaal, is het ook voor de koude wind vrijwel onnodige om doorheen te komen. Zo zijn deze jassen dus ook ideaal om je tijdens een koude winterdag lekker warm te houden en zijn ze dus prima te dragen, ook wanneer het niet regent. Wil je verzekerd zijn van een kwalitatief hoogwaardige regenjas, maar niet teveel geld uitgeven? Kijk dan eens bij de ilse jacobsen regenjas sale. Deze regenjassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en dus perfect om je lekker droog te houden, maar dienen ook als modeaccessoire door de luxe look die ze je geven.

Zo kies je een goede regenjas

Wanneer je op zoek bent naar een goede regenjas, dan kan dit best een zoektocht zijn. Niet alleen zijn er ontzettend veel verschillende modellen, maar ze moeten ook wel comfortabel zitten. Heb je namelijk een jas die wat te groot is, dan loop je het risico dat deze niet goed aansluit, waardoor je dus alsnog nat kunt worden. Dus ga je in de winkel of online een regenjas kopen dames, let dan goed op de maatvoering van de regenjas en ook op de pasvorm. Zorg dat de jas goed aansluit en je eventueel kijkt naar het type rits. Zo heeft de ene jas alleen een rits, terwijl de ander nog een speciale ‘klep’ heeft die de rit vervolgens ook afdicht, waardoor de regen en ook wind helemaal geen kans maken.

Zorg voor de juiste pasvorm

We hebben hem al even genoemd, maar de juiste pasvorm is ontzettend belangrijk bij het uitzoeken van een goede regenjas. Niet alleen omdat deze dan een stuk beter zit, maar vooral ook omdat de jas voldoende ruimte moet bieden om prettig te kunnen bewegen en je er ook verschillende lagen kleding onder kunt dragen. Omdat het in de maanden dat je een regenjas draagt, vaak koud is, is het dus verstandig om te passen met bijvoorbeeld een dikke trui of een vest. Zo weet je direct hoeveel ruimte je over hebt en hoef je niet bang te zijn dat de jas niet goed aansluit of niet prettig zit.