Wat is een goed idee voor een themafeestje? 

30 nov 2023 | Media

Themafeestjes; you hate it or you love it! Maar wanneer je eerlijk bent kun je niet anders dan concluderen dat een themafeestje wel garant staat voor veel plezier en hilariteit. Ook zul je zien dat mensen iets specifieker bezig zijn met de voorbereidingen en echt hun best gaan doen om een eyecatcher te zijn. Maar het succes begint natuurlijk bij de basis en dat is de keuze voor een leuk thema. Welke thema’s echt altijd een succes zijn? Lees snel verder.

 

Into the wild 

Een leuk thema is ‘het dierenrijk’. Vraag mensen om te komen als hun favoriete dier. Je zult de hele dierentuin kunnen verwelkomen, van een olifant tot een gezellige kat. Deze pakken hoeven helemaal niet zo lastig en duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens rond op Partytrader. Hier vind je al tegen aantrekkelijke prijzen hele leuke pakken. Dus ga wild en ga voor een beestachtig thema!

 

Jaren ‘90 

Wie de jaren ’90 bewust heeft meegemaakt, kijkt waarschijnlijk met het schaamrood op de kaken terug naar de foto’s uit die tijd. Van glimmende en foute trainingspakken tot weg geëpileerde wenkbrauwen. Ook de knotjes, buiktruitjes en natuurlijk de kapsels met te veel gel zijn niet weg te denken. De jaren ’90 waren voor maar weinig mensen een hoogtepunt qua mode, wanneer we terugkijken. Mede daardoor misschien wel een nóg leuker thema om te omarmen voor je eerstvolgende themafeestje. Zeker bij de dertigers en veertigers van nu zal het een trip down memory lane zijn!

 

Wereldburgers 

Een ander leuk thema is om mensen te vragen om te komen in stijl van hun favoriete vakantieland. Van een Fransoos met een baret, tot een Caribisch uitgedoste gast. Je zult mensen vanuit alle windstreken kunnen verwelkomen. Aan de gastheer natuurlijk ook de taak om hapjes en drankjes overal vandaag te introduceren. Je kunt er ook nog voor kiezen om een activiteit aan het feest toe te voegen. Een karaoke setting met een grote hit uit het land of dat iedereen een eigen gerecht uit de regio meebrengt. Ook het verzoek om een cadeau wat aansluit op het land mee te brengen is ontzettend leuk. Een mondiaal feest, gewoon bij jou thuis!

Kortom, een feestje op de planning? Overweeg dan eens om er een themafeestje van te maken. Het zorgt voor net wat extra’s aan je feest en de gasten zullen het zich ook scherper herinneren. Zorg als gastheer of -vrouw voor hapjes en drankjes in de stijl, maar natuurlijk ook voor een omgeving die daarop aansluit. Alleen dan zul je de volle beleving aan mensen kunnen bieden!