Wat is een gietvloer

22 jun 2022 | Wonen

Wat is een gietvloer?

Je kunt zeggen, dat een gietvloer je als gegoten zit als je huiseigenaar bent. Steeds meer bewoners van Nederland kiezen namelijk voor de gietvloer. Veel mensen zijn namelijk uitgekeken op pvc, plavuizen of wollen vloerbedekking. Hoewel smaken verschillen zie je toch steeds meer de trend van de gietvloer in de Nederlandse huiskamers terug. Twijfel je bij aanschaf van een nieuwe bedekking op vloer, dan moet je geen overhaaste beslissing nemen op basis van een mooie foto of een gelikt filmpje. Verdiep je daarom in het aanbod, en kies binnen jouw budget de juiste kwaliteit prijsverhouding. Bovenal moet de vloer je aanspreken en een karaktervolle uitstraling krijgen. Door bijvoorbeeld het zeer grote aanbod van in de Randstad zoals in steden als Utrecht, Amsterdam of Rotterdam kan het moeilijk kiezen zijn.

Heb je een drukke baan en gezinsleven dan zul je er niet zomaar tussenuit kunnen om uitgebreid een dagje te gaan shoppen in de Randstad. Het is dan makkelijk om vanaf de bank op je ipad het aanbod van een gietvloer Utrecht of een andere plaats in de buurt te bekijken. Als je van plan bent om te verhuizen naar een andere plek dan is het handig om een leverancier in de buurt van je nieuwe woonplaats te zoeken als je aan een nieuwe vloer toe bent. Heb je nieuw werk in Rotterdam gekregen dan is een gietvloer Rotterdam een handige zoekterm om de meest voordehand liggende aanbieders te vinden. Datzelfde geldt natuurlijk als je aan een nieuwe gietvloer in Amsterdam toe bent. Dan levert gietvloer Amsterdam beslist de nodige goede hits op. Je kunt ook gewoon de links op deze pagina volgen, dat is wel zo makkelijk. Klik dan niet op een google ad omdat achter deze advertenties vaak duurdere aanbieders zitten.

Wat is een gietvloer?

Maar wat is een gietvloer eigenlijk. Dat is de vraag die we hier graag voor je willen beantwoorden. Dat het voor de hand liggend is dat deze vloer gegoten wordt, zegt de naam al. Daarnaast heeft een gietvloer een modern bedekking van de vloer en heeft het een industrieel en robuust uiterlijk. Dit karakter maakt het zeer geschikt om binnen een industriële inrichting toe te passen.

Verwerking

De gietvloer wordt op een egale, vuil- en vetvrije vloer aangebracht. Dit gebeurt na het gieten op een handmatige manier. Alles compleet naadloos. Een gietvloer wordt vaak automatisch in verband gebracht met een betonlook en daarbij passende grijsachtige kleur. Het is een misverstand dat een gietvloer een grijze egale massa vormt. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren en elk type gietvloer is er in verschillende kleuren en met verschillende effecten. Door twee tinten te mengen krijg je een unieke vloer met een uniek patroon. Je kunt hierbij kiezen uit de varianten die gebaseerd zijn de kunststoffen zoals epoxy en polyurethaan.  Door verschillende lagen aan te brengen krijg je enorm harde vloer die qua duurzaamheid jarenlang meegaat.

Vloerverwarming

Ben je ook van plan om een verduurzamingsslag in je huis te maken dan is de gietvloer ideaal als bedekking van vloerverwarming. Door de goede geleiding bespaar je niet alleen energie maar wordt de warmte gelijkmatig over de hele vloer verspreid. Zo zit je er altijd lekker warmpjes bij.