Wat is een festivaloutfit?

1 mei 2023 | Media

Nu de donkere dagen rustig aan toch echt plaats lijken te maken voor iets meer zon en het voorjaar, begint bij de echte liefhebbers het festivalhart ook al wat harder te kloppen. De afgelopen jaren zijn festivals enorm in opkomst. Door twee ‘lockdown’ jaren was het even iets minder, maar ze zijn terug als nooit tevoren. Waar je vroeger gewoon in je vertrouwde kloffie naar een festival ging, is dit tegenwoordig wel even anders. De festivaloutfit is een waar begrip geworden. Toch maakt dit veel mensen ook onzeker, want wat is zo’n outfit nou precies? Waar moet je aan voldoen en waar scoor je hem? Alvast een kleine tip; er zijn zelfs speciale festival webshops waar je bijvoorbeeld festival oordoppen kunt kopen. Maar waar jij in gezien wilt worden deze zomer? Dat lees je in dit blog!

Wat is een festivaloutfit?


Een festivaloutfit is een outfit waarin jij helemaal jezelf in kunt zijn, zonder belemmeringen zoals heersende normen en trends. De eerste festivaloutfits zagen we ontstaan op internationale bekende festivals zoals Coachella. Veelal zijn de outfits geïnspireerd op de hippie look en zijn ze zeer kleurrijk. Er is volop ruimte voor prints en bijzondere stoffen, ook accessoires worden helemaal omarmd. Denk aan gekleurde zonnebrillen en leuke hoedjes. Een tikje uitdagend mogen festivaloutfits zeker zijn, een blote buik of kort broekje is helemaal oké! Een festival is een vrijhaven en daardoor een ontsnapping aan het dagelijks bestaan, hier volop gebruik van maken is helemaal wat je terug ziet in de gemiddelde festival outfit. Het hangt natuurlijk ook af wat het genre festival is hoe je outfit eruitziet. Een Lowlands outfit verschilt nogal van een Defqon pakje, maar toch mag je je fantasie bij beide de vrije loop laten gaan.

Waar scoor je een festival outfit?

Een festival outfit kun je scoren waar je maar wilt, zolang het maar artikelen zijn waar jij je helemaal in kunt laten gaan. Zoals we al zeiden zijn er zelfs speciale festivalwebshops, hier kun je ook terecht voor materialen die praktisch van pas komen op een festival. Pluggerz oordopjes zijn hier een voorbeeld van. Want de muziek op een festival kan behoorlijk luid staan, oordopjes zijn dan ideaal. Toch wil je ook nog steeds gewoon een gesprek kunnen voeren, en het liefst zonder dat het er gek uitziet. Speciale oordopjes bieden deze mogelijkheid, een must om te voorkomen dat jij ’s nachts met piepende oren in bed ligt.

Kortom, start vandaag nog met de voorpret voor jouw eerste festival door te investeren in een nieuwe festivaloutfit. Het fijne is; alles mag, alles kan! Het kan niet gek genoeg, van vintage tot de H&M, overal kun jij inspiratie op doen voor jouw perfecte festival look!