Wat is een boxershort?

26 jan 2023 | Gezondheid

De boxershort is een absolute klassieker onder het heren ondergoed. Voor het eerst beschikbaar in 1925 nadat Jacob Golomb (oprichter van het beroemde merk Everlast) elastische getailleerde zwembroeken ontwierp ter vervanging van oudere leren stijlen die door boxers werden gedragen, boxershorts zoals we die nu kennen, werden enorm populair en blijven een van de meest populaire stijlen van herenondergoed tot op de dag van vandaag.

Boxershorts zijn ontworpen om licht en ruimvallend te zijn en je voldoende luchtcirculatie te bieden. Ze zijn niet bedoeld om je benen vast te grijpen of je pakket te ondersteunen zoals andere ondergoedstijlen. Dit is de perfecte keuze voor ondergoed voor mannen die los en vrij willen hangen, terwijl ze een bescheiden hoeveelheid stof over hun benen willen houden. Je kunt ze dragen als normaal ondergoed, je kunt ze dragen om thuis in te loungen of zelfs om in te slapen. Ze zijn een veelzijdige keuze voor ondergoed – vandaar hun aanhoudende populariteit. Onderzoek suggereert zelfs dat boxershorts, door je ballen vrij te laten hangen, zelfs kunnen helpen om het aantal zaadcellen te verbeteren.

Er zijn echter een paar verschillende soorten boxershorts, met de belangrijkste verschillen rond de gulpregio. Het is belangrijk om het type te kiezen dat bij je past, zodat je het beste bij je lichaam of stijlvoorkeuren past en je je uiteindelijk zo zelfverzekerd en comfortabel mogelijk voelt in je ondergoed.

Knopen

Deze boxerstijl bevat drukknopen en/of knopen, in tegenstelling tot de open gulp. Meestal vind je 2 of 3 knopen of drukknopen aan de voorkant van deze boxershorts, wat betekent dat er geen overlappende stof aan de voorkant is. Naast de standaard elastische tailleband, heeft deze stijl vaak een drukknoopsluiting in de taille. Je kunt ook een combinatie van gebruikte sluitingen vinden (zoals een drukknoop op de taille en een knoop op de gulp). Hierdoor kan de boxer vanaf de taille volledig aan de voorkant worden geopend voor wat meer veelzijdigheid dan een open gulp, maar iets minder gemakkelijke toegang.

Juk

De jukfronten lijken veel op de knoopstijl omdat ze een sluiting aan de tailleband bevatten, zodat de boxershort volledig kan worden geopend. In tegenstelling tot de knopen, zijn de sluitingen op het juktype echter alleen te vinden op of net onder de tailleband, terwijl de gulp eronder open blijft.

Open gulp

Dit is misschien wel het meest voorkomende type boxershort dat je zult tegenkomen. Dit is een mooi, eenvoudig ontwerp zonder knoppen om de gulp te sluiten – vandaar de term ‘open’. De stof aan de voorkant van de short is zo gesneden dat het overtollige materiaal aan de voorkant overlapt, waardoor een opening ontstaat die volledig bedekt is, maar toch gemakkelijk toegankelijk is. Zoals verwacht bij de overgrote meerderheid van moderne boxershorts, is de tailleband elastisch, maar heeft deze geen extra knopen op de band om te verstellen.

Zoals gewoonlijk zijn we hier niet om je te vertellen welk type boxershort je zou moeten dragen – dat moet je zelf uitzoeken! Je weet nu in ieder geval wat een boxershort is en welke stijlen er zijn!