Wat is de manier om je op mooi weer voor te bereiden? 

2 mei 2023 | Wonen

De winter ligt achter ons en het mooie weer staat alweer bijna voor de deur. We kunnen het zwembad nog even niet opzetten in de tuin, maar met de komst van de zon wordt het buiten wel steeds aangenamer. Je kunt van alles doen om je op de komst van de lente en zomer voor te bereiden. Zo is de ‘voorjaarsschoonmaak’ niet niets voor niets een bekend begrip. In deze blog zetten we een paar punten voor je op een rij, zodat jij goed voorbereid van het warme weer kunt genieten.

Deel je kledingkast in

Je kledingkast kan door het jaar heen nog wel eens van indeling veranderen. Aan het eind van de winter zul je bijvoorbeeld veel warme truien en lange shirts vooraan hebben liggen. De zomerse polo’s, korte broeken en jurkjes worden daarom vaak naar achter verplaatst. Als het warmer begint te worden is het daarom verstandig om je dames en/of heren kleding weer op prominente plekken in de kast neer te leggen. Je hoeft niet gelijk alles naar voren te halen. Helemaal in de lente, maar ook in de zomer, kan het weer wisselvallig zijn. Let er daarom op dat je afwisselende kledingstukken, voor verschillende gelegenheden en weersverwachtingen, binnen handbereik neerlegt.

Je tuin voorbereiden

Niet alleen je kledingkast en woning wil je voorbereiden op warm weer, ook je tuin en/of balkon heeft na de herfst en winter vaak wat extra aandacht nodig. Als je vroeg in het seizoen grote klussen oppakt, hoef je dit niet allemaal tegelijk te doen wanneer het weer ernaar is. Je kunt bijvoorbeeld het onkruid verwijderen, de tegels reinigen met een hogedrukspuit en de tuinset schoonmaken en buiten zetten. Wees er daarnaast ook tijdig bij met het aanplanten van bloemen en planten. Veel planten kunnen maar in een bepaalde periode geplant worden, let hier goed op. Op die manier kun je van een weelderige tuin genieten zodra de zon begint te schijnen en het buiten warm genoeg is.

Zonnige accessoires 

Vergeet niet na te denken over de verschillende accessoires die je mogelijk nog uit de (voorraad)kast moet halen of wilt aanschaffen. Zo is het verstandig om zonnebrand in huis te hebben en dit regelmatig te gebruiken voor je gezicht, ook wanneer de zon niet schijnt. De SPF van zonnebrand halveert per jaar dat je het hebt, dus die flacon van twee jaar terug zal niet veel meer doen. Daarnaast kun je ook denken aan zonnebrillen, slippers en badhanddoeken. Of mis je misschien nog accessoires voor in de tuin, zoals: citronella kaarsen, lampje en kussens? Als je deze tijdig tevoorschijn haalt of aanschaft, hoef je hier niet nog achteraan te gaan als het weer al mooi is.