Wat is BIAB?

23 feb 2023 | Gezondheid

BIAB is geen afkorting die veel jongeren gebruiken op social media. Het is ook geen afkorting van een bedrijf of organisatie. BIAB staat voor Builder in a bottle en het heeft te maken met nagels. We leggen het graag aan je uit.

BIAB is bedacht door het merk The Gel Bottle. Het is een behandeling om je eigen nagels te versterken. Het wordt ook wel RIAB genoemd: rubber in a bottle. Het zit ergens tussen gellak en acrylnagels in. BIAB is een opbouwende gel voor op natuurlijke nagels die de sterkte heeft van acryl. Kunstnagels beschadigen soms je eigen nagels en moeten er afgevijld worden. Gellak blijft niet zo lang zitten. BIAB nagels voelen dik aan, maar je kunt ze gewoon afweken, zonder gebruik van technieken die je nagels beschadigen. Ze zorgen voor versteviging en egaliseren oneffenheden. Wil je de eigen nagels verlengen, dan kun je beter voor kunstnagels kiezen. Als is het wel zo dat je nagels door BIAB op een natuurlijke manier naar een mooie lengte groeien.

BIAB behandeling

BIAB nagels zijn geschikt voor iedereen, hoe de eigen nagels er ook uitzien. Ook als ze broos of beschadigd zijn. Nagelbijters kunnen BIAB eveneens gebruiken. Dan zijn wel meerdere behandelingen nodig en kan het een aantal maanden duren voordat er een optimaal resultaat is bereikt. Veel nagelstudios bieden de BIAB behandeling aan, maar met de juiste producten en een goede uitleg kun je het ook zelf thuis doen.

Voordelen BIAB nagels

De BIAB gel is flexibel en buigt mee met je nagel. Daardoor komen er geen barstjes in. Ook fijn: je eigen nagels worden sterker door een BIAB behandeling. En in tegenstelling tot gellak blijft deze gel wel tot vier weken zitten. BIAB is een builder gel met een primer en basecoat in één. Dat zorgt voor een goede basis voor bijvoorbeeld gellak; die hecht goed op deze ondergrond en blijft daardoor langer zitten. BIAB gel is er in mooie natuurlijke kleuren zoals roze, wit en transparant.

BIAB zelf aanbrengen

We delen graag een paar tips voor als je de BIAB nagels zelf wilt aanbrengen.

Vooraf

  • Duw de nagelriemen voor de behandeling naar achteren en gebruik een goede nagelriemolie
  • Vijl de nagels kort
  • Verwijder oude nagellakrestjes
  • Maak je nagels goed schoon, om te zorgen voor een goede hechting

De gel breng je in meerdere lagen aan en verdeel je gelijkmatig over de nagels met een dun penseeltje. Tussendoor moet de gel uitharden onder een lamp. Bekijk voor een verdere instructie dit (Engelse) filmpje. Dit gaat echt over het oorspronkelijke BIAB product van The Gel Bottle.

BIAB nagels verwijderen

Als je BIAB nagels zelf wilt verwijderen, kun je het beste eerst de toplaag met een nagelvijl wegvijlen. Anders moet je heel lang weken. Drenk daarna wattenschijfjes in aceton en wikkel die om je nagels. Daar omheen doe je folie, zodat de wattenschijfjes blijven zitten. Als de gel voldoende los is geweekt, dat is na ongeveer 10-15 minuten, schraap je met een nagelriemduwer de restjes weg. Gebruik eventueel een nagelvijl. Verzorg je nagels tenslotte met een nagelriemolie.