Wat is Mimosa?

6 jan 2021 | Sexualiteit

De Mimosa stimulator is een speeltje met een trilfunctie dat een geweldige stimulans biedt tijdens een masturbatiesessie of een vrijpartij met een partner. Het kan desalniettemin ook voor een fantastisch hoogtepunt zorgen. Waarom kreeg dit heerlijke seksspeeltje eigenlijk de naam Mimosa mee? Dat zochten we uit. 

Mimosa klinkt zangerig, fleurig en positief. En zo is het ook. Alles wat de naam mimosa meekrijgt, is een lust voor het oog en meestal ook de smaakpapillen. Oftewel, mimosa is zinnenprikkelend.

Mimosa als vlinderbloem met een heerlijke geur

De mimosa is een vlinderbloem die je in tuinen veel ziet en heerlijk rijkt. Vooral de bijzonder mooie gele kleur van de bloemen en de geur zijn bekend. De mimosa kent wel ruim vijfhonderd soorten, waarvan de bekendste kruidje-roer-me-niet is (mimosa-pudica). De Acacia dealbata is de acacia met die gele bloemetjes. Haar kwaliteit: een heerlijk zoete geur die het voorjaar aankondigt.

Mimosa als smaakvol en sjiek drankje

Er is echter nog een mimosa variant: een mixdrankje. Alle drankjes met de naam mimosa hebben diezelfde gele kleur en zijn veelal verfrissend van smaak. Het bekendste mimosadrankje is gemaakt van jus d’orange en champagne, met soms nog een toevoeging. Het drankje werd voor het eerst geschonken in 1925 in het Hôtel Ritz in Parijs. Een sjiek hotel waar de Franse mode-ontwerperster Coco Chanel jarenlang een appartement bewoonde. Een bijzonder drankje dus, dat je schenkt bij speciale gelegenheden en de smaakpapillen voedt.

Mimosa als typenaam voor opwindend seksspeeltje

Voeg de zoete geur van het voorjaar en het verfrissende geel en de smaak van het drankje samen en je kunt je voorstellen dat mimosa een prachtig woord is dat het seksspeeltje met de gelijknamige naam eer aan doet. Een prachtig woord voor een opwindend speeltje: de Mimosa stimulator.

De Mimosa stimulator is een bijzonder vormgegeven speeltje dat in verschillende standen gezet kan worden. Dan gaat het apparaatje trillen. Van zacht tot wat harder. Daarmee kun je alle mogelijk lichaamsdelen strelen en stimuleren. Van de huid tot aan de clitoris of de penis.

Mimosa stimulator ook lekker onder de douche 

Met de afstandsbediening is dit seksspeeltje niet alleen voor solo doeleinden geschikt, maar kan ook voor koppels heerlijk zijn om mee te spelen. In bed, onder de douche – de Mimosa is waterbestendig- of waar dan ook. Dit opwindende speeltje is overal in te zetten.

De Mimosa stimulator is gemaakt van zachte siliconen en voelt heerlijk aan. Het apparaatje is zwart met gouden details, die neigen naar de gele gloed van de bijzondere mimosa plant. Dit speeltje is niet alleen functioneel, maar vooral ook een lust voor het oog. Dan krijg je er vanzelf al zin in.

Spannend: de Mimosa stimulator zelf besturen of dit laten doen?

Combineer deze uitwendige stimulatie eens met tegelijkertijd de inzet van een vibratie-eitje. Dit is een heerlijk spannend speeltje dat op afstand bestuurbaar is, en zo kun je ook met de Mimosa stimulator te werk gaan. Met een glijmiddel breng je een vibratie-ei gemakkelijk in en kunt vervolgens de trilfunctie langzaam opvoeren. Dan is het natuurlijk de vraag of je deze zelf gaat besturen of dat je dit aan je partner overlaat. Dat laatste kan extra spanning geven. Het gaat erom wat jij lekker en prettig vindt. Datzelfde geldt voor deze Mimosa. Je kunt het dus zo spannend maken als je zelf wilt.

Loveballs of vagina balletjes werken ook zoals die vibratie-eitjes. Je kunt ze gewoon in hebben en daarmee je bekkenbodemspieren trainen. En je weet: hoe sterker de bekkenbodemspieren, hoe sterker het orgasme. Je kunt wat hebben, zullen we maar zeggen. Maar ook dit soort seksspeeltjes kunnen op afstand bestuurbaar zijn. Je kunt je voorstellen wat er gebeurt als je partner deze op verschillende standen laat trillen en jou verrast met die heerlijke gevoelens en wie weet wel tot een onverwacht hoogtepunt kan brengen. Dat neemt niet weg dat je dat zelf ook kunt doen. Dan heb je alle standen gewoon in eigen hand en kun je de stimulerende werking helemaal afstellen op wat jij op dat moment lekker vindt, wat harder of wat zachter.

Mimosa stimulator doet overal het werk

Wat je ook maar gebruikt, door trillingen en impulsen wordt de binnenzijde en buitenzijde van de vagina met deze speeltjes gestimuleerd. Of je nu de G-spot of de clitoris stimuleert of beide tegelijk, de Mimosa stimulator doet vooral dat uitwendige werk. En een en ander is prima met elkaar te combineren.

Ga je samen aan de slag met de Mimosa, dan is het goed om van tevoren hierover afspraken te maken. Wie bedient het speeltje en als je als vrouw dit aan je partner overlaat, wat is dan het teken dat het ofwel harder of zachter moet of moet stoppen of doorgaan? Het moet in alle gevallen lekker en opwindend zijn, dus schroom niet om die afspraken te maken. Communicatie is tijdens de seks sowieso belangrijk en in dit geval misschien nog meer.

Zorg ervoor dat de Mimosa altijd schoon is 

Als er een hoogtepunt is bereikt, of meer, dan is het belangrijk dat je de Mimosa stimulator weer goed opbergt. Daarvoor moet je deze wel eerst goed schoonmaken. Dat kan heel goed met een lauwwarm water gebruiken en eventueel een milde zeep. Een toycleaner is hier speciaal voor gemaakt en dan weet je zeker dat jouw speeltje geen schade oploopt. Doe dit regelmatig om bacteriën geen kans te geven. Op deze manier blijft jouw speeltje heerlijk schoon en is het klaar om weer gebruikt te worden.

Nog even alle kwaliteiten van de Mimosa stimulator op een rij

 • een stimulator met een geweldig zinnenprikkelende naam
 • de stimulator is in de kleuren zwart en goud uitgevoerd
 • een stimulator van zacht siliconen gemaakt
 • een stimulator die op afstand bedienbaar is
 • een stimulator met meerdere standen
 • een stimulator met een prachtige vormgeving
 • gemakkelijk schoon te maken stimulator
 • de stimulator is overal op het lijf te gebruiken
 • de stimulator kent zachte en hardere trillingen
 • de stimulator is watervast
 • de stimulator heeft een magnetische oplaadkabel (90 centimeter)
 • opgeladen biedt de stimulator drie uur seksplezier
 • een compacte stimulator van 11 centimeter lang, minimaal 2,5 en maximaal 3,5 centimeter in doorsnede