4 redenen om een elektrische auto te leasen

29 jun 2023 | Mobiliteit

Een groot deel van Nederland kan zich (nog) geen elektrische auto veroorloven. Geldt dit ook voor jou? Dan houd je je brandstofauto waarschijnlijk nog maar even aan. Toch hoeft dit niet, want je kunt namelijk een elektrische auto leasen. Helaas is nog niet iedereen overtuigd van leasen. Daarom zetten wij hier 4 redenen om een elektrische auto te leasen op een rijtje.

1. Je bent milieubewust bezig
Laten we direct maar beginnen met één van de voornaamste redenen, want je bent milieubewust bezig als je een elektrische auto leaset. Doordat zo’n auto over een elektromotor beschikt, stoot je tijdens het rijden niet langer schadelijke stoffen uit. Er vindt immers geen verbranding plaats in de motor, iets wat bij een brandstofauto wel het geval is.

2. Je hoeft geen grote uitgaven te doen
Wie een elektrische auto koopt, moet het aankoopbedrag in één keer aftikken. Omdat elektrische auto’s niet goedkoop zijn, gaat het al snel om enkele tienduizenden euro’s. Je kunt geld besparen door voor een tweedehands elektrische auto te kiezen, maar ook hier betaal je nog behoorlijk veel voor. Bij leasen betaal je geen groot bedrag in één keer, want je maakt maandelijks een vast bedrag over naar de leasemaatschappij.

3. Je weet waar je aan toe bent
Doordat je bij leasen iedere maand een vast bedrag betaalt, weet je waar je aan toe bent. Je hoeft namelijk niet bang te zijn voor onverwachte kosten, zeker niet als je voor private lease kiest. Vrijwel alle bijkomende kosten die je normaal voor een auto hebt, zijn dan namelijk bij de prijs inbegrepen. Zo betaalt de leasemaatschappij bijvoorbeeld de kosten voor onderhoud en reparatie. Daarnaast hoef jij je ook niet druk te maken om de belasting en een autoverzekering, want dit wordt ook door de leasemaatschappij geregeld.

De enige bijkomende kosten waarmee je te maken krijgt bij een elektrische auto private leasen, zijn de kosten voor het opladen van de auto. Ligt het dak van je woning vol met zonnepanelen en heb je ook een laadpaal aan huis? Dan kun je nagenoeg gratis opladen. Als dit niet het geval is, zijn de bijkomende kosten nog niet bijzonder hoog. Stroom is namelijk een stuk goedkoper dan brandstof. Daarnaast zijn boetes uiteraard ook voor eigen rekening.

4. Je rijdt in een comfortabele auto
Een vierde een laatste reden om een elektrische auto te leasen, is omdat je zeker weet dat je in een comfortabele auto rijdt. Zo zijn alle elektrische auto’s bijvoorbeeld automaten, waardoor schakelen verleden tijd is. Bijkomend voordeel hiervan is dat je snel optrekt uit stilstand. Bovendien zijn de meeste elektrische auto’s tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Zo hebben ze cruise control, parkeersensoren en rijstrookassistentie. Ook zijn er allerlei handige systemen aan boord om het rijden in en elektrische auto nog comfortabeler te maken.