Wat is MagSafe

30 jan 2023 | Media

MagSafe is een nieuwe techniek van Apple, die in de iPhones 12,13 en 14 is ingebouwd. Met deze magneettechnologie koppel je accessoires eenvoudig aan je telefoon. Daarnaast laden MagSafe opladers een telefoon twee keer zo snel op.

Apple gebruikt de MagSafe technologie al sinds 2006. Die werd destijds geïntroduceerd voor het opladen van de MacBook Pro. De stekker van de lichtnetadapter is magnetisch en laat los als er teveel druk op het snoer staat. Dat zorgt ervoor dat de kabel minder snel slijt. Door de magneet trekt de stekker naar de juiste plek op de laptop, waardoor er snel een goede verbinding tot stand komt.
Bij de introductie van de iPhone 12-serie in 2020 werd de MagSafe opnieuw gepresenteerd. Ditmaal zichtbaar als een ring achter op de telefoon en met een heel ander doel dan bij de MacBook.

 

Hoe werkt MagSafe

De modellen van iPhone met MagSafe (12, 13 en 14) hebben in de buurt van de batterij een aantal magneten. Apple heeft in de accessoires voor deze iPhones ook magneten aangebracht. Dit zorgt voor een veilige en naadloze koppeling. Andere magneten zullen in principe niet aan je telefoon blijven kleven.

Door de MagSafe technologie zijn er nieuwe, handige accessoires op de markt, zoals magnetische ventilatieroosterhouders voor in de auto. Allemaal om het leven nog gemakkelijker te maken.

 

MagSafe telefoonhoesje

Een telefoonhoesje is onontbeerlijk om schade aan je toestel te voorkomen. Op een MagSafe hoesje klik je accessoires die ook gebruik maken van de MagSafe technologie stevig vast, zoals een draadloze oplader. Bij een hoesje zonder MagSafe blijven ze minder goed zitten. Je herkent een MagSafe telefoonhoesje aan de ronde cirkel op de achterkant.

MagSafe draadloze oplader

Draadloos opladen heeft heel veel voordelen. Je hebt geen last van kwetsbare verbindingspunten; je iPhone gaat daardoor langer mee. De telefoon zit stevig op de oplader en glijdt er niet per ongeluk vanaf. En het is gewoon heel erg makkelijk. Door het gebruik van een MagSafe draadloze oplader, laadt je telefoon tot wel twee keer zo snel op. In plaats van maximaal 7,5 watt vermogen leveren MagSafe laders 15 watt. Dankzij de magneet zit de oplader altijd op de goede plek.

Er zijn ook 3-in-1 draadloze MagSafe opladers. Daarop kun je je iPhone opladen, er is plaats voor het opladen van je Airpods en je kunt er een Apple Watch aan hangen.

MagSafe kaarthouder

Een van de nieuwere accessoires is de MagSafe kaarthouder. Apple heeft hele mooie leren modellen die erg handig zijn. Je klikt de kaarthouder stevig vast op de achterkant van je iPhone. Dat werkt het beste met een MagSafe telefoonhoesje. Er is in de kaarthouder plaats voor drie pasjes, bijvoorbeeld je pinpas, OV-chipkaart en rijbewijs. De houder is afgeschermd en daardoor veilig voor creditcards. Als je de telefoon op wilt laden, moet je de kaarthouder wel even verwijderen. Met de functie ‘Zoek Mijn’ op de iPhone kun je de Apple kaarthouder terugvinden als je die onverhoopt verliest.

MagSafe powerbank

Je iPhone onderweg opladen kan met een powerbank. Ook die is er met MagSafe technologie. Handig voor als de batterij leeg is en er is geen stopcontact in de buurt. De MagSafe powerbank laadt draadloos op. Je klikt hem gewoon op de telefoon.

MagSafe telefoonhouder

In de auto is het fijn om je iPhone op een zichtbare en veilige plek te hebben, zeker als je die gebruikt om te navigeren. Maar ook om binnenkomende berichten of telefoontjes goed te kunnen zien. De MagSafe telefoonhouder kan op verschillende plekken in de auto bevestigd worden. Op het dashboard, op de voorruit of op het luchtrooster. Superhandig, zeker als de telefoonhouder ook nog kan opladen. En natuurlijk is ook die variant ontwikkeld. De telefoon is 360 graden te draaien in de houder en blijft goed zitten door de magneten.

MagSafe popcase

De MagSafe popcase heeft een ingebouwde PopGrip Slide. Daarmee kun je je iPhone gemakkelijker met één hand veilig vasthouden en het is tegelijkertijd een standaard. Door de schuif naar het midden te verplaatsen kun je het scherm van de telefoon in landschap modus neerzetten, bijvoorbeeld als je een filmpje wilt bekijken. De PopGrip is volledig te personaliseren, er zijn veel kleuren en prints beschikbaar. Van tijgerprint tot Tweety en van een reflector tot yin en yang.

Made for MagSafe of compatible met MagSafe

Accessoires met het Made for MagSafe label hebben de officiële MagSafe technologie van Apple. Er zijn ook accessoires die compatible zijn met MagSafe. Dat betekent dat ze goed vastklikken op de MagSafe magneet, maar niet de officiële MagSafe techniek hebben. Je hoeft dus niet per se Apple accessoires te kopen om gebruik te kunnen maken van de MagSafe techniek. Voor draadloze opladers betekent het wel dat ze met maximaal 7,5 watt opladen en de 15 watt niet halen.