4 manieren om meer tijd aan jezelf te besteden

17 feb 2023 | Gezondheid

Het leven is al druk genoeg; werk, kinderen, je sociale leven, sport en dat is nog maar het begin. Om dan genoeg tijd te maken en te besteden aan jezelf, mag dan nog wel eens vergeten worden. Daarom is het handig om tussen de bedrijven door soms een klein moment voor jezelf te nemen. Of het nu gaat om een paar minuten, een uur of een dag; me-time is erg belangrijk omdat je daarmee tot jezelf komt. Daarom zet ik hieronder vier manieren voor je op een rij om gemakkelijk wat meer tijd aan jezelf te besteden.

Bekijk het

Ga op zoek naar een serie, podcast of content creator met korte filmpjes zodat je, wanneer je een kwartiertje hebt; iets kan kijken voor jezelf. Kies voor een onderwerp dat voor jou interessant is en bij voorkeur je doet lachen. Op die manier maak je meer oxytocine aan, het gelukshormoon, waardoor je met meer energie en een positieve boost door kunt.

Handige hobby’s

Tijdens een korte pauze op werk is het goed om je ogen juist even rust te gunnen, helemaal als je een kantoorbaan hebt. Pak daarom niet direct je telefoon, maar zorg ervoor dat je een hobby hebt die je tijdens deze korte pauze kunt beoefenen. Haken, schrijven, lezen, puzzelen en tekenen zijn goede voorbeelden hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld één hoofdstuk uit een boek lezen, een haakwerk verder oppakken of een paar stukjes aan een puzzel leggen.

Goed gevoel

Het positieve effect van zelfbevrediging wordt door velen onderschat. Een masturbator gebruiken om dat hoogtepunt te bereiken is goed voor een oxytocine boost en zorgt er ook voor dat je je lichaam beter leert kennen en begrijpen. Daarnaast geven mensen aan dat zo’n zelfverzorgd hoogtepunt helpt bij het relaxen en ervoor zorgt dat ze zich positiever voelen.

Zorg voor jezelf

Goed voor je huid en haar zorgen kan veel tijd innemen, liggend aan wie je het vraagt. Echter is het goed om ’s ochtends en ’s avonds een kwartiertje voor jezelf te nemen in de badkamer. Op die manier kun je in alle rust wakker worden of de dag verwerken terwijl je jouw huid en/of haar verzorgt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je langer in de spiegel kijkt en de tijd kan nemen voor zelfreflectie.
Het is makkelijker om meer tijd aan jezelf te besteden wanneer je dit tijdens korte momenten zoals pauzes of kwartiertjes tussen afspraken doet. Daardoor hoef je geen specifieke momenten voor jezelf in te plannen die snel verzet worden omdat je druk bent met iets anders. Let er daarom op dat je deze momenten voor jezelf soms neemt om jouw dag positiever, energieker en productiever te maken.